Historie

Søsterloge nummer 89 Rebekka blev institutieret den 1. september 2001, og er hejmmehørende på Hyrdesstræde 4, 6000 Kolding. Moderloge er søsterloge nummer 8 dronning Dorothea også hjemmehørende på adressen i Kolding.

Det var  med stor forventning at nogle søstre fra søsterloge nummer 8 dronning Dorothea tog initiativ til at oprette en Odd Fellow forening, det er et stort arbejde at få en sådan til at vokse men når anstrengelserne bærer frugt er det med en følelse af at sammenhold og samarbejde gør både glad og stærk.

Det hele startede med en studiekreds i frebuar 2000 og foreningen blev institutieret den 4 oktober 2000, som Odd Fellow forening Rebekka.

Foreningstiden var med en høj mødeprocent og kreativitet, og det forløb med et smil på læben.

På grundlag af erfaring fra ældre søstre, der både udfærdigede devise og recitativ, og kom med gode råd til udformning af det smukke logetæppe, blev det muligt allerede efter 11 måneder fra foreningens start at blive institueret som loge, den 1 september 2001. Fribrevet blev overrakt af søster deputeret storsire Anna Asgren til følgende søstre, stiftere af logen: søstrene Grethe Nielsen, Karen Nielsen, Kirsten Helleshøj Jensen, Ketty Skræddergåård, og Annemi Fuglsang-Schmidt.

At det blev Rebekka navnet der vandt afstemningen om logens navn, er nærliggende, da vi vi jo idag alle kaldes Odd Fellow søstre, og Rebekka navnet således var frit.

Rebekka har altid været et forbillede for tusindvis af søstre verden rundt, det er hendes hengivenhed, trofasthed mod idealet, den handlekraftige nytænkning og viljen til at tage det fulde ansvar for egne handlinger, der gør at vi er stolte over at det var netop vores nye loge der fik lov til at kalde sig Rebekka

Ved starten den 1 september var vi 30 søstre, ved afslutningsmødet den 1 maj 2002 var vi vokset til 41 søstre en tilgang på 11 eller 36 %, og der var flere på vej.

Søsterloge nummer 89 Rebekka bestræber sig på at skabe en åben loge, og med god viljestyrke til ved handling at vise , vi er Odd Fellows. Det er ikke enkeltpersoner, der betyder noget, det er fællesskabet.

Lad vor glæde for logen og ordenen blive omsat til handling

Lad de varme smil og gode håndtryk blive vores kendetegn

Så tjener vi vor loge og orden til gavn og ære